De kracht van geluk

Boek schrijver

Ik wilde nog steeds schrijven, maar ik voelde me overweldigd door alle verplichtingen.

Toen ik de volgende dag mijn vliegtuig moest halen kwam ik uitgeput thuis en kwam dat gevoel weer boven. Toen ik Lonely on the Wing nog eens las, viel het me een tweede keer op: toen ik probeerde mijn werkdruk te overwinnen schreef ik duizenden woorden, dan weken, dan jaren. Ik schreef elke dag een roman, kwam thuis, en vond mezelf moe, met heimwee en depressief.

Toen ik Lonely on the Wing nog eens las, begreep ik het. Zeker, ik was niet bijzonder succesvol geweest met schrijven, maar soms zijn de beroemdste schrijvers degenen die een manier vinden om dingen voor elkaar te krijgen. In tegenstelling tot veel schrijvers, begon mijn echte doorbraak met schrijven niet met een boek.

Geluk is alles in het leven. En verrassend genoeg kwam ik erachter dat geluk niet alles was wat ik nodig had om een bedrijf te runnen. In feite zou het veel erger zijn geweest als ik geen geluk had gehad, in plaats van dat het een aparte bron van zorgen en stress was geweest.

Succes zonder geluk is mogelijk, maar het vereist geluk op andere gebieden. Ik was ervan overtuigd dat mijn succes zou komen als ik wist hoe ik geluk constructief kon gebruiken bij het anticiperen wanneer het juiste moment zich zou voordoen.

De New York Times heeft een uitstekend artikel over geen geluk hebben, waarin wordt benadrukt dat geluk de meeste dingen meestal in de weg staat. Tenminste, dat was hoe ik het voelde. Een bedrijf begint met geduld, hard werken en een beetje geluk, maar ook met wat discipline.

Uitzoeken wat voor soort geluk je hebt en hoe je dat geluk actief kunt cultiveren werd een focus voor mijn werk en therapie. Mijn psycholoog steunt mijn opvatting dat geluk in vele vormen voorkomt. Gelukkige mensen willen niet hard werken, maar ze doen het wel, en ze doen het goed. Gelukkige mensen accepteren geen zwakheden in anderen, maar ze doen het wel, en ze doen het goed. Gelukkige mensen wachten niet tot ze het zakelijke doel bereikt hebben om vanuit het oorspronkelijke idee te werken en geld te gaan verdienen.

Geluk is een tweesnijdend zwaard. Het biedt de ongeschoolden ijdelheid en de succesvollen nederigheid. De meesten van ons krijgen wat we verdienen en weten het niet eens. In tegenstelling tot geluk in de loop van de tijd, zorgt geluk dat voortvloeit uit een uitstekende smaak ervoor dat de temperatuur daalt.

Gelukkige gedachten komen voort uit het besef: Geluk komt nu van het lezen van artikelen als deze, in plaats van denken: Bedankt voor de fijne dag! Als je dit artikel leuk vond, bezoek dan mijn youtubes pagina!

Lees meer

Mysterie boek